Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja ,

N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów


JADŁOSPIS:

 

PONIEDZIAŁEK 16.05.2022

ŚNIADANIE:

Płatki ryżowe na mleku, bułka z masłem i miodem, rodzynki, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa na rosole z ryżem i ziemniakami, pulpety w sosie, ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:

Budyń malinowy, woda, chrupki kukurydziane.

WTOREK 17.05.2022

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszana z masłem, parówka drobiowa z ketchupem, herbata ziołowa, kakao.

OBIAD:

Zupa trio warzywne, bułki na parze w sosie jogurtowo - truskawkowym, kompot owocowy. (A,I,E,O). 

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:

Gofry z cukrem, woda, mleko.

ŚRODA 18.05.2022

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, pomidorem, serem żółtym, szczypiorkiem herbata z cytryną, kawa Inka.

OBIAD:

Zupa krupnik z pietruszką na rosole, udko drobiowe, ziemniaki, surówka z młodej kapusty z marchewką i  koperkiem, kompot owocowy  (A,I,O,E). 

Danie z pieca konwekcyjno - parowego i gotowane.

PODWIECZOREK:Babka piaskowa, woda, mleko.

 CZWARTEK 19.05.2022 

ŚNIADANIEPieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki ( jajko gotowane, wędlina, ser żółty, papryka) ,herbata z cytryną, kakao.

OBIAD: 

Zupa z brokułem i zielonym groszkiem, gulasz z szynki, kasza jęczmienna, surówka z buraczków, kompot owocowy. Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:

Jogurt domowy malinowy, woda, biszkopty.

PIĄTEK 20.05.2022 

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną z awokado, pietruszką, rzodkiewką, herbata ziołowa, kawa kakao.

OBIAD: 

Zupa biały barszcz z jajkiem, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z cebulką, kompot owocowy.

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:Owoce na tacy, woda, mleko.