Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja ,

N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów


JADŁOSPIS:

 

PONIEDZIAŁEK 20.09.2021

ŚNIADANIE:

Płatki ryżowe na mleku, bułka maślana z masłem i miodem rzepakowym, rodzynki, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa pomidorowa, klopsy z kapustą i marchewką w sosie jogurtowym, ziemniaki, buraczki, kompot owocowy ze śliwek i rabarbaru. (A,I,E,O).

 Danie z pieca konwekcyjno - parowego i gotowane.

PODWIECZOREK:Jabłko, marchewka na tacy, chrupki kukurydziane, woda.

WTOREK21.09.2021

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, polędwicą drobiową, papryką czerwoną, kakao, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa z zielonego groszku z koperkiem, udko z kurczaka, ziemniaki, mizeria z pomidorów i ogórków z jogurtem naturalnym, kompot owocowy z jabłek, wiśni i soku z buraka. (A,I,E,O).

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:

Rogal maślany z masłem, mleko, woda, winogrona.

ŚRODA 22.09.2021

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem zapiekanym z fileta, ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną, kawa Inka z mlekiem.

OBIAD:

Zupa wiejska z czerwoną fasolą, makaron świderki z białym serem i sosem truskawkowym, kompot owocowy z jabłek i wiśni. (A,I,O,E).

Danie gotowane.

PODWIECZOREK:Serek homogenizowany waniliowy, brzoskwinie, biszkopty, woda.

 CZWARTEK 23.09.2021 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną, szczypiorkiem i ogórkiem zielonym, herbata  cytryną, kakao.

OBIAD: 

Zupa brokułowa, gulasz z szynki, ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot owocowy  z wiśni, gruszek i jabłek.(A,E,I,).

Danie smażone i gotowane.

PODWIECZOREK:

Rogalik francuski z jabłkiem, woda, mleko.

PIĄTEK 24.09.2021 r.

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, tuńczykiem, koperkiem zielonym, rzodkiewką, herbata z cytryną, kawa Inka z mlekiem.

OBIAD: 

Zupa z ciecierzycy, racuchy z jabłkiem, bananem i cukrem pudrem i kleksem jogurtu naturalnego, kompot owocowy z jabłek. (A,B,I,O,E).

Danie smażone.

PODWIECZOREK:Gruszka - przedszkole, banan - żłobek, herbatniki petitki, woda.