Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów


JADŁOSPIS:

PONIEDZIAŁEK 21.06.2021

ŚNIADANIE:

Płatki orkiszowe na mleku, bułka maślana z masłem, dżem 100%, rodzynki, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa rosół z makaronem, kotlet schabowy, ryż długoziarnisty , surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem, kompot owocowy z jabłek, brzoskwiń, cytryn i goździków. [A,I,O,E]

Dania z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:Kisiel cytrynowy, jabłko, woda / mleko, chrupki kukurydziane.

WTOREK 22.06.2021

ŚNIADANIE:

Stół szwedzki : pieczywo mieszane z masłem, sałatą, papryką czerwoną, żółtą, polędwicą drobiową, szczypiorkiem, ogórkiem zielonym, kakao, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa grochowa z kiełbasą,  naleśniki z serem, marmoladą i cukrem pudrem, kompot owocowy z wiśni i rabarbaru.(A,I,E).

Danie smażone.

PODWIECZOREK:

Rogal z masłem, herbata ziołowa, marchewka do chrupania, mleko, woda.

ŚRODA 23.06.2021

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem z fileta, ogórkiem kiszonym, kiełki lucerny, herbata z cytryną, kawa Inka z mlekiem.

OBIAD:

Zupa jarzynowa, gulasz z szynki, kluski śląskie, kapusta modra z jabłkiem, sokiem z cytryny i oliwą, kompot owocowy z jabłek i wiśni. [A,I,O,E]

Danie gotowane i z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK: Budyń wiśniowy z sokiem, biszkopty, woda, mleko.

CZWARTEK 24.06.2021 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną, szczypiorkiem, ogórkiem zielonym, herbata  cytryną, kakao.

OBIAD: 

Zupa z ciecierzycy, ryba z pieca, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i szczypiorkiem, kompot owocowy z wiśni i jabłek. (A,E,I,B)

Danie z pieca konwekcyjno - parowego i gotowane.

PODWIECZOREK:

Babka marmurkowa, woda / mleko, winogrona zielone.

PIĄTEK 25.06.2021 r.

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z jogurtem naturalnym koperkiem, rzodkiewką herbata z cytryną, kawa Inka z mlekiem.

OBIAD: 

Zupa biały barszcz z jajkiem, gołąbki w młodej kapuście z sosie pomidorowym, kompot owocowy z rabarbaru i jabłek. (A,I,E.)

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:Szaszłyki owocowe  - przedszkole, banan - żłobek, herbatniki, woda, mleko.