Jadłospis
Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja ,
N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów.
JADŁOSPIS:
ŚNIADANIE: | Płatki jaglane na mleku, bułka z masłem i miodem, rodzynki, herbata z cytryną i miodem. |
OBIAD: | Zupa na rosole, gulasz z szynki, kasza jęczmienna, surówka wielowarzywna, kompot owocowy. Danie z pieca konwekcyjno - parowego. |
PODWIECZOREK: | Jabłko, ciasteczko zbożowe, woda, mleko. |
WTOREK 28.03.2023
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, wędlina z indyka, sałata lodowa, papryka kolorowa, herbata z cytryną, kakao. |
OBIAD: | Zupa z kalafiora z zielonym groszkiem, kotlet lwowski, ziemniaki, buraczki, kompot owocowy. Danie z pieca konwekcyjno - parowego. |
PODWIECZOREK: | Chałka z masłem, woda, mleko, rodzynki. |
ŚRODA 29.03.2023
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną i awokado, szczypiorkiem, rzodkiewką herbata ziołowa, kawa Inka. |
OBIAD: | Zupa barszcz ukraiński, leniwe kluski z masłem i bułką tartą, kompot owocowy. Danie gotowane. |
PODWIECZOREK: | Marchewka, kalarepka w słupkach, herbatniki, woda, mleko. |
CZWARTEK 23.03.2023
ŚNIADANIE | Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki:( ser żółty, wędlina, pomidor, ogórek zielony), herbata owocowa, kakao. |
OBIAD: | Zupa biały barszcz, udko drobiowe pieczone, ziemniaki, surówka z mizerii z jogurtem naturalnym z koperkiem, kompot owocowy. (A,I,E). Danie smażone. |
PODWIECZOREK: | Babka piaskowa, woda, mleko. |
PIĄTEK 24.03.2023
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata z cytryną, kawa Inka na mleku. |
OBIAD: | Zupa jarzynowa, pierogi ruskie z kleksem jogurtu naturalnego, kompot. Danie gotowane. |
PODWIECZOREK: | Banan, jabłko, herbatniki, woda, mleko. |