Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja ,

N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów.


 

JADŁOSPIS:

 

PONIEDZIAŁEK 27.03.2023

ŚNIADANIE:

Płatki jaglane na mleku, bułka z masłem i miodem, rodzynki, herbata z cytryną i miodem.

OBIAD:

Zupa na rosole, gulasz z szynki, kasza jęczmienna, surówka wielowarzywna, kompot owocowy.

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:

Jabłko, ciasteczko zbożowe, woda, mleko.

WTOREK 28.03.2023

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina z indyka, sałata lodowa, papryka kolorowa, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD:

Zupa z kalafiora z zielonym groszkiem, kotlet lwowski, ziemniaki, buraczki, kompot owocowy.

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:

Chałka z masłem, woda, mleko, rodzynki.

ŚRODA 29.03.2023

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną i awokado, szczypiorkiem, rzodkiewką herbata ziołowa, kawa Inka.

OBIAD:

Zupa barszcz ukraiński, leniwe kluski z masłem i bułką tartą, kompot owocowy.

Danie gotowane.

PODWIECZOREK:Marchewka, kalarepka w słupkach, herbatniki, woda, mleko.

 CZWARTEK 23.03.2023

ŚNIADANIEPieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki:(  ser żółty, wędlina, pomidor, ogórek zielony), herbata owocowa, kakao.

OBIAD: 

Zupa biały barszcz, udko drobiowe pieczone, ziemniaki, surówka z mizerii z jogurtem naturalnym z koperkiem, kompot owocowy. (A,I,E).

Danie smażone.

PODWIECZOREK:

Babka piaskowa, woda, mleko.

PIĄTEK 24.03.2023

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata z cytryną, kawa Inka na mleku.

OBIAD: 

Zupa jarzynowa, pierogi ruskie z kleksem jogurtu naturalnego, kompot.

Danie gotowane.

PODWIECZOREK:Banan, jabłko, herbatniki, woda, mleko.