Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja ,

N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów.


 

JADŁOSPIS:

 

PONIEDZIAŁEK 29.05.2023

ŚNIADANIE:

Bułka z masłem, miodem rzepakowym, płatki ryżowe na mleku, rodzynki, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa rosół, pulpety w sosie, ziemniaki,ogórek kiszony, kompot z owocami.

Danie duszone.

PODWIECZOREK:

Chałka z masłem, woda, mleko, żurawina.

WTOREK 30.05.2023

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, kaszotto z fileta z kurczaka, herbata owocowa, kakao.

OBIAD:

Zupa ogórkowa, kotlet lwowski, ziemniaki, surówka z czerwonych buraczków, kompot owocowy.

Danie gotowane i duszone.

PODWIECZOREK:

Jabłko, chrupki, woda, mleko.

ŚRODA 31.05.2023

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z awokado i  koperkiem, papryka czerwona, herbata owocowa, kawa Inka.

OBIAD:

Zupa z kalafiora z koprem, kotlet fantazyjny, ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot owocowy.

Danie smażone.

PODWIECZOREK:Budyń waniliowy, biszkopty, woda, mleko.

 CZWARTEK 01.06.2023

ŚNIADANIEPieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (wędlina z indyka, ogórek kiszony, sałata lodowa) herbata z cytryną, kawa Inka na mleku.

OBIAD: 

Zupa barszcz czerwony, naleśniki z serem, marmoladą,  i cukrem pudrem, kompot owocowy. (A,I,E, C).

Danie gotowane.

PODWIECZOREK:

Ciasto drożdżowe, woda, mleko.

PIĄTEK 02.06.2023

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, pomidorem, szczypiorkiem, herbata ziołowa, kawa Inka na mleku.

OBIAD: 

Zupa barszcz biały, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy.

Danie z pieca konwekcyjno-parowego.

PODWIECZOREK:Banan, herbatniki, woda, mleko.