Jadłospis

Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , Pmoże zawierać śladowe ilości orzechów.


 

PONIEDZIAŁEK 13.01.2025

ŚNIADANIE:

Bułka kielecka z masłem i dżemem malinowym,  płatki ryżowe na mleku, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa krupnik z koprem, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z marchewki z jogurtem, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:

Babka piaskowa, woda, mleko.

 

WTOREK 14.01.2025

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane  z masłem, parówka drobiowa, ketchup, ogórek w słupkach, herbata miętowa, kakao na mleku.

OBIAD:

Zupa brokułowa, udko z pieca, ziemniaki, surówka z buraczków, kompot owocowy.
 

PODWIECZOREK:Galaretka owocowa, wafle ryżowe, mleko, woda.

 

ŚRODA 15.01.2025

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i awokado, kawa Inka na mleku, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa fasolowa z majerankiem, potrawka z kurczaka z groszkiem i marchewką, ryż, ogórek kiszony, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:

Kasza manna z sokiem malinowym.

 

CZWARTEK 16.01.2024

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (wędlina, ser żółty, jajko gotowane, szczypiorek, papryka kolorowa , rzodkiewka, ogórek kiszony) herbata z cytryną, kakao na mleku.

OBIAD:

Zupa ogórkowa, naleśniki z serem i jabłkami, kompot.

PODWIECZOREK:Rogal z masłem,rodzynki, woda, mleko.
  

 

PIĄTEK 17.01.2025

ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata lodowa, pomidor, szczypior, herbata z cytryną, kawa Inka na mleku

OBIAD:


Zupa kalafiorowa z kukurydzą, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem jabłka, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:Banan, ciasteczka, woda, mleko.