Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów


JADŁOSPIS:

 

PONIEDZIAŁEK 18.03.2019 r.

ŚNIADANIE:bułka kielecka z masłem, powidłami, rodzynki, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD:

Zupa rosół z makaronem, pulpeciki z indyka w sosie, buraczki, ziemniaki, kompot z owocami/woda.
PODWIECZOREK:mleczna kanapka, melon, woda z limonką i miętą.

WTOREK 19.03.2019 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, papryką czerwoną, szynką gotowaną, herbata z cytryną, kakao

OBIAD:

Zupa jarzynowa, pułki na parze z polewą jogurtowo-truskawkową, kompot owocowy/woda.
PODWIECZOREK:kisiel cytrynowy, biszkopty, jabłko.

ŚRODA 20.03.2019 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą żywiecką, sałatą, pomidorem, kiełkami brokuła, herbata z cytryną, kakao

OBIAD:

Zupa ogórkowa, filet z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy/woda.
PODWIECZOREK:jogurt owocowy, gruszka, chrupki kukurydziane.

CZWARTEK 21.03.2019 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną, szczypiorem, ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, kawa Inka

OBIAD: 

zupa z zielonego groszku, gulasz z szynki, kopytka, marchewka z jabłkiem, kompot owocowy/woda
PODWIECZOREK:chałka z masłem, herbata ziołowa, mandarynka.

PIĄTEK 22.03.2019 r.

ŚNIADANIE:

pieczywo mieszane z masłem, serek topiony Hohland śmietankowy, kiełki słonecznika, kakao, herbata owocowa.

OBIAD: 

zupa lane kluski, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej i marchewki, kompot z owocami/woda
PODWIECZOREK:owoc + wafle ryżowe + herbata rumiankowa.